Arrow Venloop

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

20.000 deelnemers

30 nationaliteiten

17e editie

Veelgestelde vragen Arrow Venloop

Hoe kunnen we je helpen?

Veelgestelde vragen Arrow Venloop

Kan ik mij laten masseren na mijn deelname aan de Arrow Venloop?

Na deelname aan de Arrow Venloop kun je in het Ewals Cargo Care paviljoen terecht bij de fysiotherapeuten van Funqtio voor een herstellende en ontspannende massage.

Ik wil wijzigingen doorgeven met betrekking tot mijn inschrijving.

In je inschrijfbevestiging vind je een link naar het “zelf wijzigen formulier”. Met dit formulier kun je wijzigingen doorvoeren in je inschrijving. Denk hierbij aan adreswijziging, een nieuw e-mailadres etc. Let op: je kunt je gegevens wijzigen tot de voorinschrijving sluit.

Ik wil mijn afstand/onderdeel van de Arrow Venloop wijzigen. Gaat dat?

Je kunt je gegevens wijzigen tot de voorinschrijving sluit. Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website. Ben je te laat? Dab kun je jouw huidige startbewijs overdragen aan een ander door middel van het overdrachtsformulier dat begin maart online zal komen. Je kunt je zelf dan opnieuw aanmelden voor de door jouw gewenste afstand, zolang deze nog niet vol is.

Waar bevindt zich het inschrijfbureau?

Het inschrijfbureau is gevestigd in het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark (aan de Deken van Oppensingel) tussen start en finish. Hier dienen de startnummers te worden opgehaald. Wandelaars kunnen hier terecht op de vrijdag voor de Neptunus Wandeltocht tussen 12.00 – 17.00 uur of zaterdag vanaf 6:30 uur. Hardlopers kunnen terecht op zaterdag 25 maart tussen 12.00 – 17.00 uur of zondag 26 maart tussen 09.30 – 14.00 uur. Deelnemers aan de Koenen en Co Business Run krijgen via het bedrijf de startnummers op het bedrijf aangeleverd.

Hoe kan ik mijn annulering doorgeven?

Annuleren kan door contact met ons op te nemen via het contactformulier op onze website. Bij een annulering die uiterlijk 3 maanden voor aanvang van het betreffende evenement bij ons bekend is wordt het betaalde inschrijfgeld minus € 5 administratiekosten gerestitueerd. Bij annuleringen na dit moment wordt het betaalde inschrijfgeld conform onze algemene voorwaarden niet gerestitueerd. Mocht dit het geval zijn, dan kun je wellicht beter zelf iemand zoeken die je startbewijs wilt overnemen.

Kan ik mijn startnummer van de Arrow Venloop alsnog laten opsturen?

Als je ervoor gekozen hebt om jouw startnummer niet op te laten sturen, maar het alsnog wilt laten opsturen, dan kun je deze optie nabestellen in onze webshop. Dit kan tot de voor-inschrijving sluit.

Hoe kan ik mijn startnummer voor de Arrow Venloop overdragen aan een andere loper?

Je kunt jouw startnummer overschrijven naar een andere deelnemer via een formulier dat begin maart online komt. Dit is conform onze algemene voorwaarden ook de enige toegestane manier om je startnummer over te dragen. Op het startnummer zal de naam van de originele deelnemer gedrukt staan, echter komt de nieuwe deelnemer wel onder zijn/haar eigen naam in de uitslagenlijst. Let op: bij ‘controle inschrijving’ wordt de nieuwe naam niet getoond. Het is belangrijk te weten dat je het startnummer maar één keer kunt overdragen en het niet mogelijk is om de afstand te wijzigen. Deelnemers van de Koenen en Co Business Run kunnen hun startnummer niet overdragen. Deze gegevens kunnen alléén gewijzigd worden door de contactpersoon van de Koenen en Co Business Run. De nieuwe deelnemer dient het overdrachtsformulier in te vullen. Hierbij heb je wel een aantal gegevens van de huidige deelnemer nodig, namelijk het startnummer, de postcode en de geboortedatum. De organisatie geeft in geen enkel geval deelnemersgegevens door of bemiddelt tussen deelnemers met betrekking tot de overdracht. Voor de overdracht wordt €3,- in rekening gebracht middels een eenmalig automatisch incasso. Na afloop van de overdrachtsprocedure ontvang je een bevestigingsmail van de overdracht. Tot slot dienen de deelnemers onderling te zorgen dat het startnummer bij de juiste (nieuwe) deelnemer terecht komt, het is namelijk niet mogelijk om hiervoor een adreswijziging door te geven. Stichting Venloop speelt geen tussenrol bij het overdragen van een startnummer. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor de juiste registratie en overdracht van het fysieke startnummer.

Wat als ik mijn startnummer van de Arrow Venloop niet tijdig per post ontvang?

Controleer eerst in je inschrijfbevestiging of jij jouw startpakket opgestuurd krijgt. Indien je het daadwerkelijk opgestuurd krijgt, maar het niet tijdig per post ontvangen hebt, dan kun jij je melden bij de Trouble Desk in het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark. Hardlopers kunnen hier terecht op zaterdag 23 maart tussen 12:00 – 17:00 of zondag 24 maart tussen 09:30 – 14:00

Waar en wanneer kan ik mijn startnummer ophalen?

Startbewijzen die opgehaald dienen te worden liggen klaar in het Ewals Cargo Care Paviljoen in het Julianapark. Hardlopers kunnen terecht op: - Vrijdag 22 maart tussen 12:00 – 17:00 - Zaterdag 23 maart tussen 12:00 – 17:00 - Zondag 24 maart tussen 09:30 – 14:00 Het Julianapark is gelegen tussen de Deken van Oppensingel en de Burgemeester van Rijnsingel in Venlo.

Krijg ik mijn Arrow Venloop startpakket opgestuurd?

Dit kun je controleren in je inschrijfbevestiging.

Wanneer kan ik mijn startnummer van de Arrow Venloop per post verwachten?

De startpakketten zullen uiterlijk in de twee weken voor de Arrow Venloop worden verzonden.

Vindt er een na-inschrijving plaats?

Indien je de voorinschrijvingen gemist hebt kun jij je inschrijven met een na-inschrijven via het inschrijfformulier, mits de door jou gewenste afstand nog niet vol is. De tarieven van de na-inschrijvingen vindt je op de inschrijfpagina. Bekijk hier de tarieven van de na-inschrijving.

Is er een wachtlijst wanneer een onderdeel de limiet heeft bereikt?

Er wordt niet gewerkt met reservelijsten. Bij het bepalen van het maximaal aantal inschrijvers is reeds rekening gehouden met annuleringen.

Waar vind ik de uitslagen van de Arrow Venloop?

De uitslagen zullen na de wedstrijd zo spoedig mogelijk op de Arrow Venloop pagina te vinden zijn, onder het kopje uitslagen.

Hoe zijn de startvakken ingedeeld?

De startvakken zijn ingedeeld op basis van de verwachte eindtijd die deelnemers tijdens het inschrijven hebben opgegeven. Aan de hand van de kleur op het startnummer krijgen deelnemers toegang tot het betreffende startvak. Het is niet mogelijk om in een eerder startvak te starten, wel is het mogelijk om te starten in een startvak met een latere eindtijd. Om je aan te melden voor de snelle startvakken dien je een speciale procedure te volgen. Kijk voor meer informatie hierover bij de pagina "Arrow Venloop", tabblad "Extra informatie".

Wat zijn de tijdslimieten voor de hardloopwedstrijden van de Arrow Venloop?

De tijdslimiet voor de 10 kilometer bedraagt 1,5 uur en voor de halve marathon 3 uur.

Hoe wordt mijn tijd bij de Arrow Venloop geregistreerd?

In je startnummer zit een chip verwerkt die nodig is voor de tijdregistratie. Hierdoor kun je later onder andere terugzien wat je netto tijd is. De uitslag is naderhand terug te vinden op onze website. Dit jaar zit de chip net als voorgaande jaren aan de achterkant van je startnummer.

Kan ik mijn medaille van de Arrow Venloop laten graveren?

Je kunt na je deelname je medaille laten graveren. De mensen van Winterman Sport zetten graag je naam en finishtijd op je medaille. Zo heb je een uniek exemplaar en tevens mooie herinnering aan je deelname. Je kunt een gravering bestellen tijdens je inschrijving, dit kost dan €8,50. Deze bestelling is ook terug te vinden op jouw startnummer, aangezien er dan een afbeelding van een medaille op jouw startnummer staat. Mocht je dit niet hebben gekozen tijdens je inschrijving, maar lijkt het je toch een mooie toevoeging? Je kunt je op de dag zelf melden bij de stand van Winterman Sport. Wanneer je achteraf besluit om je medaille te graveren bedragen de kosten hiervoor €10,-. Let op: het graveren van jouw medaille is alleen mogelijk op de dag zelf door de mensen van Winterman Sport, in de tent tegenover het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark.

Kan ik het beste met het openbaar vervoer naar het evenement komen?

Gezien het aantal deelnemers en bezoekers van ons evenement, raden wij je aan om met het openbaar vervoer naar Venlo af te reizen. Het start- en finishgebied ligt op steenworp afstand van centraal station Venlo en het busstation. Hierdoor is het ideaal om ons evenement met het openbaar vervoer te bezoeken. De Venloop heeft in samenwerking met Arriva en VRR een speciaal arrangement, waarmee je met voordeel kunt reizen. Kijk voor meer informatie op de pagina "openbaar vervoer" op onze website.

Waar kan ik op de zondag van de Arrow Venloop parkeren?

We raden aan het evenement met het openbaar vervoer te bezoeken. Deelnemers en toeschouwers die toch met de auto willen komen kunnen op zaterdag gewoon gebruik maken van de parkeergarages en -ruimtes in de binnenstad. Deze zijn op de zaterdag van de Neptunus Wandeltocht gewoon geopend. Het in- en uitrijden kan echter wel hinder ondervinden door verwachte drukte. Op zondag hebben we twee parkeerplaatsen ingericht. Vanuit hier rijden tussen 9:30 en 18:00 pendelbussen op en neer naar het start-finish-gebied in het Julianapark. De bestemming van de pendelbus is te herkennen aan het bordje voor in de bus. - Stadion de Koel: Kaldenkerkerweg 182, 5915 AH Venlo - Fontys Hogeschool: Tegelseweg 255, 5912 BG Venlo

Wat is de minimale leeftijd om deel te nemen aan de hardloopwedstrijden van de Arrow Venloop?

De minimale leeftijd om deel te nemen aan de halve marathon is 18 jaar. Voor de 10 kilometer is dit 16 jaar en voor de 5 kilometer 13 jaar.

Mag ik met mijn kind meerennen tijdens de Bambino- en Kinderloop?

Ja, bij de Bambinoloop en de Kinderloop mag één ouder mee rennen. Bij deze startnummers zit één polsbandje voor de ouder op vertoon waarvan men toegang krijgt tot het startvak en/of uitloopgebied. Bij kinderen van 7 jaar of ouder, oftewel deelnemers van de Kidsrun, is dit niet meer toegestaan. Hierbij wordt er een uitzondering gemaakt voor de deelnemers van de G-loop.

Kan ik mijn Venloop shirt ruilen?

Indien het door jou bestelde artikel niet past, kun je het omruilen. Stuur het shirt in originele verpakking terug naar het Venloop kantoor aan de Koninginnesingel 14, 5911 KB Venlo. Voeg voor de volledigheid een briefje toe aan de envelop met je naam en adresgegevens en uiteraard de gewenste maat. Wij zullen deze maat (indien voorradig) dan weer naar je opsturen. Daarnaast is het ook mogelijk om het shirt te komen ruilen bij het kantoor. Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 08:30 – 17:30 uur.

Waar kan ik Venloop-merchandise kopen?

Tijdens je inschrijving kun je diverse Venloop-merchandise aanschaffen. Maar ook bij het Venloop-kantoor, in de webshop of tijdens de Expo op de vrijdag en zaterdag van de Venloop kan er merchandise gekocht worden, zoals bibbits, t-shirts en vlaggen. In de webshop kun je de producten op laten sturen of ze zelf afhalen bij ons kantoor aan de Koninginnesingel 14.

Hoe ziet het topveld van de Arrow Venloop er dit jaar uit?

Er zal een topveld van circa 40 à 50 vrouwen en mannen starten. Racedirector Martijn Venhuizen zal wederom een uitgebalanceerd veld neerzetten voor een spannende wedstrijd. Een tweetal microfonisten zullen de wedstrijd verslaan. Tevens is de wedstrijd LIVE te volgen op de lokale omroep "Omroep Venlo".

Doen er pacers mee aan de wedstrijd?

Ook komende editie zullen er weer pacers deelnemen wiens tempo je kunt volgen om binnen een bepaalde tijd te finishen. Op de 10km hebben we pacers op 50 minuten, 60 minuten en 70 minuten. Op de halve marathon zijn de eindtijden van de pacers 1:30:00, 1:45:00, 2:00:00 en 2:15:00. De pacers zijn te herkennen aan een grote Arrow Venloop beachflag, met daarop de tijd die ze verwachten te gaan lopen. In de meeste gevallen lopen ze in tweetallen. Ze zullen zich bij de desbetreffende bordjes opstellen in de startvakken.

Wanneer vindt de prijsuitreiking van de Arrow Venloop plaats?

De nummers 1-2-3 van de Aartsen 10 km (mannen en vrouwen) worden omstreeks 13.15 uur gehuldigd op het erepodium naast de finish. De nummers 1-2-3 van de Van der Valk Hotel Venlo halve marathon (mannen en vrouwen) worden omstreeks 15.15 uur op dit erepodium gehuldigd. Deelnemers die mogelijk in de prijzen lopen, krijgen na de finish een keycord omgehangen waarop tijd en locatie van de prijsuitreiking staat aangegeven. Uiteraard kan het voorkomen dat je een keycord krijgt omgehangen, maar geen prijs wint of dat je een prijs hebt gewonnen maar geen keycord omgehangen krijgt. Geldprijzen worden niet opgestuurd en kunnen alleen op de zondag van het evenement door de winnaars afgehaald worden tijdens de prijsuitreiking in het Ewals Cargo Care Paviljoen. Deze start om 16.15 uur. De bedrijventeams van de Koenen en Co Business Run worden enkele dagen na de Arrow Venloop benaderd voor de prijsuitreiking, deze vindt dus niet op de zondag tijdens de Arrow Venloop plaats.

Welke voorzieningen zijn er langs het parcours en bij de finish?

Er zijn drankposten in de buurt van de 5, 10, 15 en 18,5 kilometer. Op alle posten wordt water en sportdrank van Born verstrekt. Na de finish is er tevens water en sportdrank van Born aanwezig. Bij de halve marathon worden er bij de derde drankpost, na circa 15 kilometer, stukjes banaan uitgedeeld. Bananen staan bekend als fruit dat voedzaam, gezond en makkelijk te verteren is. Bovendien leveren ze veel energie en verbeteren ze het uithoudingsvermogen. Ook bij de finish ontvangt iedereen een banaan.

Is er kleed- en douchegelegenheid?

Er zijn een beperkt aantal douche- en kleedgelegenheden ingericht bij Stadion de Koel, Kaldenkerkerweg 182, 5915 AH te Venlo (gratis buspendeldienst) en bij de St. Martinusschool in het centrum (alleen voor deelnemers van de Koenen en Co Business Run op vertoon van het polsbandje).

Kan ik mijn bagage ergens veilig achterlaten?

Als deelnemer van de Arrow Venloop bieden wij je de gelegenheid om je bagage achter te laten bij een van onze enthousiaste vrijwilligers in het bagagepaviljoen. Zij nemen deze dan graag voor jou in bewaren. Let op! De afmetingen van de kluisjes zijn: 23 x 27 x 40. Grotere kluisjes kon je bij boeken tijdens je inschrijving. Mocht je dit niet hebben gedaan, maar toch interesse hebben, naam dan een kijkje in onze webshop om te zien of hier nog grotere kluisjes te reserveren zijn. Let op: laat geen waardevolle spullen onbeheerd achter. De organisatie is niet aansprakelijk voor verlies of diefstal Deelnemers van de Koenen en Co Business Run kunnen hun kleding achterlaten in de bewaakte omkleedruimte, welke alleen toegankelijk is op vertoon van het polsbandje dat iedere Business Run deelnemer bij zijn startnummer heeft ontvangen. Tevens is er per team een locker aanwezig voor waardevolle spullen.

Zijn er sfeerpunten onderweg bij de Arrow Venloop?

Tijdens de Arrow Venloop zijn verschillende sfeerpunten ingericht op zowel de zaterdag als zondag. Joekskapellen, zangkoren, drumbands en alle andere sfeerverhogende muziekgezelschappen staan verdeeld over deze sfeerpunten. Voor de start van de 10 km en halve marathon vinden er op de Deken van Oppensingel/Julianapark diverse spetterende optredens plaats. Wil jij je ook aanmelden als sfeerpunt? Ga dan naar de aanmeldpagina op onze website.

Worden er foto’s genomen van de deelnemers tijdens de Arrow Venloop?

Er worden door diverse fotograven foto's gemaakt onderweg en bij de finish worden foto’s van de deelnemers gemaakt. Een paar dagen na de Arrow Venloop zullen deze foto's op onze website te vinden zijn.

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?

Alle gevonden voorwerpen die bij ons binnen komen, worden naar het informatiepunt in het Julianapark gebracht. Na het evenement kun je contact opnemen met gemeente Venlo voor gevonden voorwerpen.

Wat is de Koenen en Co Business Run?

Tijdens de Arrow Venloop wordt er voor bedrijven een aparte competitie georganiseerd; de Koenen en Co Business Run. Hier gaan ze de strijd aan met andere teams voor de felbegeerde titel als "snelste bedrijf"! De lopers van de Koenen en Co Business Run kunnen zich verzamelen in het Julianapark nabij of in het Ewals Cargo Care Paviljoen. Het programma van de Business Run is gelijk aan het programma van de reguliere deelnemers. Voor meer informatie kun je terecht op de Koenen en Co Business Run pagina op onze website.

Wat is de Pasta Party?

Tijdens het wandelen en hardlopen verbrand je veel koolhydraten, het is dus belangrijk om van tevoren voldoende koolhydraten te nuttigen, of ze erna aan te vullen. Daarom organiseert de Venloop op de zaterdag voor de Arrow Venloop vanaf 19.00 uur een pasta party in het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark. Waan je in bella Italia tijdens onze traditionele Venloop Pasta Party. Kom samen met andere deelnemers in een gezellige setting genieten van een vers bereid buffet met verschillende soorten pasta, brood en salades. Voor €15,- kun jij onbeperkt genieten van het buffet en krijg jij twee consumpties naar keuze. Bekijk hier de foto's van afgelopen editie. Bestel jouw toegangsbewijs voor de pasta party tijdens jouw inschrijving of via onze webshop.

Mag ik flyers/folders/brochures uitdelen tijdens de Arrow Venloop?

Nee, er mag niet geflyerd worden tijdens de Arrow Venloop. We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen en proberen dan ook zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Zo hebben we zelf bijvoorbeeld geen papieren programmaboekjes meer. We hanteren dan ook een no-flyer beleid dat ook voor derden geldig is. Mocht je tijdens het Arrow Venloop weekend graag meer bekendheid willen geven aan je bedrijf, dan hebben wij daar diverse andere mogelijkheden voor. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via het contactformulier op de website, dan kijken wij samen met jou naar de mogelijkheden.

Waar is het meldpunt voor vermiste kinderen?

In het Julianapark zal een punt worden ingericht waar vermiste kinderen worden opgevangen en waar ouders ze kunnen ophalen. Dit punt is bij de vredesvlam achter het Limburgs Museum.

Welk hotel raden jullie aan?

Voor het boeken van een hotelovernachting verwijzen wij je graag door naar het Van der Valk Hotel Venlo.

Mijn vraag staat hier niet bij, wat moet ik doen?

Indien je geen antwoord kunt vinden op jouw vraag, neem dan contact met ons op via het contactformulier van de website.

Wanneer gaat de inschrijving van de Arrow Venloop open?

De inschrijving voor de Arrow Venloop is geopend vanaf 1 augustus om 00:00 uur.

Wordt er vooraf nog medisch advies gegeven aan de deelnemers van de Arrow Venloop?

Door een arts van het medical team van VieCuri wordt in een aparte brief een aantal preventieve maatregelen voor lopers gegeven. Deze maatregelen zijn o.a. gericht op weersomstandigheden, vocht- en voedselinname, blessures, ziekte en andere medische calamiteiten. De brief wordt via onze nieuwsbrief verspreid naar alle hardlopers.

Is er EHBO aanwezig tijdens de Arrow Venloop?

Langs het parcours bevinden zich diverse EHBO-punten. Op de 5 km en 10 km zullen ook “mobiele” EHBO posten op het parcours aanwezig zijn. Kijk voor overige locaties op de plattegronden.

Zijn er sanitaire voorzieningen aanwezig?

De sanitaire voorzieningen zijn te vinden bij de start, op het 5, 10 en 15 kilometerpunt als ook in het finishgebied, nabij het Ewals Cargo Care Paviljoen. Bij het Ewals Cargo Care Paviljoen is tevens een invalidentoilet beschikbaar.

Wat is de G-loop?

Ook dit jaar wordt weer de Scelta Mushrooms G-loop georganiseerd van 1 km. In samenwerking met deze sponsor wordt er tevens na de finish een leuk programma voor de deelnemers georganiseerd. Het is toegestaan een G-loper te begeleiden tijdens zijn of haar loop.

Wanneer krijg ik mijn startnummer binnen?

De startpakketten van de deelnemers die zich vóór 26 februari ingeschreven hebben en er voor hebben gekozen om het startnummer opgestuurd te krijgen, zullen 10 maart worden verstuurd. Ze worden in de week van 13 maart bij u thuis verwacht. De startnummers zijn allemaal los verstuurd, er wordt hierbij geen rekening gehouden met dezelfde achternamen, dezelfde adressen of de datum van inschrijving.

Inschrijven voor de Arrow Venloop?

ArrowVenloopExtra

Venloop kleding

Koop hier je Venloop merchandise.

Dynamic Night Event

Op de donderdag van het Venloop weekend organiseren we het Dynamic Night Event. Een sfeervol voorproefje op het echte werk van de zondag.

Pasta Party

Tijdens het hardlopen en wandelen verbrand je veel koolhydraten. Koolhydraten zijn je voornaamste energiebron wanneer je gaat sporten. 

ArrowVenloopnieuws

De Van der Valk Hotel Venlo halve marathon 2024 is uitverkocht!

De 17e editie van de Van der Valk Hotel Venlo halve marathon is uitverkocht! De wedstrijd is een vast onderdeel van de Arrow Venloop hardloopwedstrijden die dit jaar gepland staan

Venloop best presterende wegwedstrijd van Nederland 2023

Stichting Venloop bevordert veiligheid met lampjesactie

Arrow Electronics ontvangt eerste hardloopshirt voor Arrow Venloop 2024

De Van der Valk Hotel Venlo halve marathon 2024 is uitverkocht!

De 17e editie van de Van der Valk Hotel Venlo halve marathon is uitverkocht! De wedstrijd is een vast onderdeel van de Arrow Venloop hardloopwedstrijden die dit jaar gepland staan

Venloop best presterende wegwedstrijd van Nederland 2023

Stichting Venloop bevordert veiligheid met lampjesactie

Arrow Electronics ontvangt eerste hardloopshirt voor Arrow Venloop 2024

#arrowvenloop

De Arrow Venloop wordt mede mogelijk gemaakt door: