Diana de Bijl​

Diana de Bijl​

Hoe kunnen we je helpen?

Meet Diana de Bijl

Hoi hoi,

Ik ben Diana, 46 jaar en woonachtig in Tegelen. Ik ben gelukkig getrouwd met Roy, en samen hebben we 2 jongens, Syd en Liam. In Augustus 2022 merkte ik een intrekking in mijn borst op. Het duurde wel 3 weken voor ik naar de huisarts durfde te bellen.

Eenmaal gebeld ging het in een treinversnelling. Binnen 3 dagen heb ik alle onderzoeken gehad. (mammografie, echo , MRI en punctie). De uitslag Lobulaire borstkanker Hormonaal.

Dan staat je leven wel ff op de kop…

Wat volgt zijn 16 x chemo (4x AC 12x Paclitaxel) 1e operatie (10 Januari ) verwijdering van poortwachtersklier / lymfklieren. 2e operatie (31 Januari ) Borstamputatie met meteen een reconstructie met eigen buikvet, een zogeheten dieplap.

Ik lag 1 week in het ziekenhuis, en daarna moest ik nog 5 weken thuis platliggen. Ook start ik in Januari met de hormoontherapie (voor 7 jaar). Het op krabbelen van de chemo en de operaties was n heftig proces. Het lijkt wel of mn hele lichaam is gereset. In Juli ben ik 3 maanden gaan revalideren in het ziekenhuis. Dit heeft mij fysiek en mentaal goed gedaan.

Ik heb me aangemeld bij het dreamteam omdat ik heel graag weer wilde hardlopen, maar niet wist hoe dit weer aan te pakken. De eerste training was dan ook best pittig. Ik dacht dat ik toch wel weer wat conditie had opgebouwd met revalideren, maar conditie was echt helemaal niks meer.

Inmiddels hebben we een paar traingen achter de rug, en zie ik al progressie. Ik hoop dat ik in Maart 2024 lachend en vol trots de finish over ren.

Groetjes,

Diana

Ondertussen zijn we al bijna vier maanden aan het trainen met het Dreamteam. De eerste weken waren pittig: mijn conditie en spierkracht waren nihil. De zestien chemokuren en diep-lapoperatie hebben veel gedaan met mijn spierkracht. Tijdens de revalidatie (van juli tot en met september) heb ik wel iets met spierkracht gedaan, maar nog te weinig om echt iets op te bouwen.

Met de start van het Dreamteam ben ik ook gestart met krachttraining twee keer per week, onder begeleiding bij een fysiotherapeut. Na de allereerste training van het Dreamteam kwam ik met een ‘big smile’ thuis. Wat voelde dat fijn en wat een geweldige groep! Onder begeleiding van Henk ga ik twee keer per week met heel veel plezier naar de training.

Na ongeveer drie weken krijg ik een zweepslag. Niet van het rennen, maar van een ongeluk met de fiets. Ooooh, wat baal ik hiervan. Na twee weken thuiszitten, ben ik weer naar de trainingen gegaan. Meedoen met de training was nog geen optie, maar ik wilde er wel graag bij zijn. Na een week of vier kon ik weer rustig mee gaan trainen. Dat was echt geweldig om weer actief mee te doen.

Elke training ga ik met veel plezier naar Sportpark Vrijenbroek, en als ik eens niet kan (wat bijna niet voorkomt) dan heb ik echt het gevoel dat ik iets mis. Het is dan ook elke training super gezellig met iedereen. Henk geeft hele fijne trainingen en als het een keer niet gaat, dan is dat geen probleem. Hier heeft iedereen begrip voor. Inmiddels heb ik al een dikke 5 kilometer in de benen!

Toen Henk ons vertelde dat hij het wel zag zitten dat wij de Orion Nieuwjaarsloop mee konden doen, was ik eerst een beetje terughoudend. Kon ik dat al? Houd ik dat vol, 5 kilometer? De eerstvolgende training die volgde was in het Jaomerdal, de rode route. Deze is precies 5 kilometer. Daar wij op Vrijenbroek starten zitten wij met deze route op 6 kilometer. Dit was voor mij het antwoord op mijn vragen. Ik heb mij direct ingeschreven voor de 5 kilometer. Zondag 7 januari is de Nieuwsjaarsloop en wat ben ik blij dat ik deze al kan lopen! En de tijd… Ach, voor ik ziek werd was mijn doel de 5 kilometer onder het half uur te rennen. Dat doel is nu gewijzigd: de 5 kilometer uitlopen en met trots over de finish gaan is nu mijn doel.

Ik ben dankbaar dat ik deze kans heb gekregen van de Venloop om deel te nemen aan het Dreamteam. En natuurlijk een dankjewel aan Henk, Vivian en mijn mede Dreamteam-leden. Zij zorgen ervoor dat ik elke training weer voldaan naar huis ga.

Sportieve groet,

Diana

Dan is het 24 Maart. DE dag van de Venloop. Wat was ik zenuwachtig en gespannen. Waarom? Ik zou het niet weten. 1 week daarvoor hebben we op woensdagavond het hele parcour gerend en dat ging prima. Zo tof dat we 3 begeleiders hadden op de fiets.

Henk voorop bij de snelle, Ellie in het midden en Vivian fietste achter ons (Karin en ik) aan. Dat gaf me een heel veilig gevoel. Ik deed er 1 uur en 17 minuten over. Toen was ik wel al trots op mezelf!! 3 weken eerder op 3 Maart de Berden Voorjaarsloop was voor mij heel zwaar, het was ineens heel warm. Dat heeft er wel ingehakt. Uiteindelijk wel nog gefinisht onder het uur. Maar het weer op 24 Maart was koud en guur.

Het inrennen ging prima, om 11.50 uur gingen we naar het startvak. En dan begint het ook nog net te regenen. Gelukkig was er iemand zo lief geweest om voor iedereen een poncho mee te nemen. En dan is het 12 uur! Het startschot klinkt. Voordat wij echt over de start zijn is het al 12.15 uur. Maar dan begint het dan echt. Het begint goed. Ik heb een steady tempo erin. We beginnen met 5 Dreamteamers samen op de parade. Na 5 Km staat Henk ons aan te moedigen, mijn tempo is nog steeds hetzelfde. Het gaat super goed …. Op 6,5 km (op de Hertog Reinoudsingel) staan mijn man en mijn ouders me aan te moedigen, op 9 km lopen we in tegengestelde richting weer terug op de Hertog Reinoudsingel. Mijn man en ouders staan nu aan die kant. Ik weet nog dat ik toen tegen mijn man zei; ik ben er bijna.. En dan komt die Parade.. hoe tof is dat. Dan voel je je geweldig. Alle mensen klappen, juichen en roepen je naam. Samen met Daisy ren ik hand in hand over de finish, en krijgen we onze welverdiende medaille van Henk en Vivian.

En dan is het voorbij! Meteen krijg je heimwee, naar dit moment, naar de trainingen. Wat heb ik een geweldige tijd gehad in het Dreamteam. Henk noemde ons de “ golden seven”. Wat ben ik mijn teamies, Henk, Vivian dankbaar voor alles. Het dreamteam 2023-2024 zit voor altijd in mn hart.. Ook nog een dikke dankjewel aan mn man die me ook met alles steunde. Lieve Daisy, Hanneke, Karin, Sonja, Charlotte, Ron, Ellie, Henk, Vivian en Stef bedankt voor deze geweldige tijd.

Groetjes

Diana

Doe ook mee!

Blog Dreamteam 2023-2024

Charlotte Hofman

Daisy Nabben

Diana de Bijl

Hanneke Hollanders

Karin Janssen

Ron Jacobs

Sonja Leenen

Dreamteam wordt mede mogelijk gemaakt door: