Wandele naor Schandele

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Zondag 1 juni 2025

10e editie

Wandele naor Schandele

Hoe kunnen we je helpen?

Info

Nadat het Veldense wandelinitiatief Wandele naor Schandele op 27 februari bekend maakte geen nieuwe editie te krijgen blijkt er toch goed nieuws voor de  wandelaar. Toen stichting Venloop het bericht vernam is er contact geweest tussen beide organisaties en zijn ze tot het mooie besluit gekomen om de wandeltocht Wandele naor Schandele voort te zetten onder de vlag van Stichting Venloop.

Wandele naor Schandele is een wandelinitiatief dat geld inzamelt voor de strijd tegen kanker en heeft met maar liefst 9 edities een prachtig resultaat neer weten te zetten voor zowel de deelnemers als het goede doel. Bij het evenement staat gezelligheid, bewegen in de natuur en geld bijeenbrengen voor het goede doel voorop.

Datum

De 10e editie van Wandele naor Schandele vindt plaats op zondag 1 juni 2025. De inschrijving gaat open op maandag 1 juli 2024.

Goede doelen

Wandele naor Schandele zamelt geld in voor de strijd tegen kanker. De opbrengst van het evenement gaat naar het goede doel, daarom zal er dan ook geen medaille worden uitgereikt bij de finish. In ruil daarvoor kunnen we een extra steentje bijdragen! Welk goede doel er tijdens de 10e editie centraal staat is nog niet bekend. De laatste informatie hierover lees je onder het tabblad “Goede doel“.

Afstanden

Er zijn maar liefst 3 verschillende afstanden om aan deel te nemen: 8 km, 16 km en 24 km. Er is dus voor iedereen wat wils!

  • De wandelroute van de 8 km wordt aangegeven met groene pijlen en eindigt bij pannekoekenhuis Jagersrust, gelegen aan de Straelseweg 35 in Velden. De wandelaars van de 8 km kunnen gebruik maken van de gratis taxibusjes voor vervoer terug naar de startlocatie Café de Sport in Velden.
  • De 16 km route wordt aangegeven met groene pijlen. Na ca. 8,6 km bereiken de wandelaars de pauzeplaats Jagersrust.
  • De route van 24 km wordt tot c.a. 11 km (passage Openluchttheater) aangegeven met rode pijlen. De rest van de route wordt aangegeven met groene pijlen. Na ongeveer 7,5 km bereiken de wandelaars van deze route de pauzeplaats Melkveebedrijf de Brem Holsteins gelegen te Schandelo 110, in Velden. Na 16 km wordt pauzeplaats Jagersrust bereikt.

Start

De wandeltocht start vanuit Café de Sport, gelegen aan de Markt 7 in Velden.

  • De start van de 8 km en 16 km is tussen 08.00-11.00 uur
  • De start van de 24 km is tussen 08.00-10.00 uur.

Parkeren

De parkeergelegenheid in het centrum van Velden is op zondag beperkt. We raden dan ook aan om met het openbaar vervoer naar de startlocatie te komen, deze is eenvoudig met het openbaar vervoer bereikbaar.

Pauzeplaatsen

  • Pauzeplaats Jagersrust is gelegen aan de Straelseweg 35 in Velden.
  • Pauzeplaats Melkveebedrijf de Brem Holsteins (enkel voor de wandelaars van de 24 km route) is gelegen te Schandelo 110 in Velden.

Het verzoek is om bij de pauzeplaats Jagersrust zoveel mogelijk contant te betalen i.v.m. slecht internetbereik ter plaatse.

Inschrijven voor Wandele naor Schandele?

Veelgestelde vragen

Kan ik mij laten masseren na mijn deelname aan de Arrow Venloop?

Kan ik mijn medaille van de Neptunus Wandeltocht laten graveren?

Ik wil mijn afstand/onderdeel van de Neptunus Wandeltocht wijzigen. Gaat dat?