Over ons

Over ons

Hoe kunnen we je helpen?

Wat begon als een droom...

In 2003 zijn op initiatief van Erik Schnock, een van de bestuursleden van de Venloop, 62 mensen uit Venlo gaan trainen voor de marathon van New York in 2004. Het waren voornamelijk beginnende lopers die voor een tweetal goede doelen € 42.195 bij elkaar wilden rennen. Voor elke meter één euro dus. Een jaar lang hard trainen, plezier maken met elkaar en afzien om naar een marathon, dé marathon, toe te trainen schept een band. De beleving in New York was dus ook onuitwisbaar. Op de terugweg naar Nederland ontstond het idee dat we zo’n fantastisch evenement met zoveel sfeer, sportiviteit, voor zoveel mensen ook in Venlo moesten hebben. New York in het klein dus.

Vlak daarna is Stichting Venloop opgericht en werd er gestart met de voorbereidingen voor een hardloopevenement. Het doel van Stichting Venloop was oorspronkelijk om de loopsport te promoten bij een breed publiek. Dit door een goed georganiseerd, sfeervol loopevenement.

Een aantal jaren later is hier ook een wandeltocht aan toegevoegd en inmiddels is Stichting Venloop een ‘paraplu’ van allerhande activiteiten, waarbij een gezonde leefstijl centraal staat door sport, bewegen en gezonde voeding. Het hele jaar door worden er allerlei evenementen georganiseerd, in de vorm van hardloopwedstrijden, wandeltochten, maar ook bewustwordingsdagen zoals de VenloopKids-middag en de Seniorendag. Aan iedere doelgroep is gedacht, want de Venloop beleef je tenslotte samen!

Zo weet de stichting het hele jaar door mensen op een leuke manier te motiveren tot een actieve en gezonde levensstijl.

Vrijwilliger worden?