Daily Mile

Daily Mile

Hoe kunnen we je helpen?

Daily Mile Venlo

Daily Mile is een initiatief, oorspronkelijk afkomstig uit Schotland, met als doel: blije en fittere kinderen door 15 minuten per dag te (hard)lopen op school.
Leerlingen gaan samen met hun leerkracht minimaal 3 keer per week naar buiten om in een kwartier een aantal rondjes te (hard)lopen met een totale afstand van ongeveer een mijl (1,6 km). Op deze manier kunnen de leerlingen hun benen even strekken, hun brein weer wakker schudden en via een laagdrempelige en leuke manier kennis maken met een gezonde manier van leven en de voordelen hiervan.

Steeds meer jonge kinderen zijn namelijk te zwaar. Dit aantal moet omlaag. In het voorjaar van 2017 heeft basisschool de Klingerberg als eerste binnen de gemeente Venlo een eigen Daily mile parcours op het schoolplein aangelegd. Stichting Venloop wil samen met JOGG Venlo nog meer scholen enthousiasmeren om the Daily Mile onderdeel uit te laten maken van het onderwijsprogramma op het basisonderwijs. Heeft jou school al een Daily Mile parcours?

De Kickoff van dit schooljaar vond plaats op basischool de Passe Partout in Tegelen:

Deelnemende scholen

In het voorjaar van 2017 heeft basisschool de Klingerberg als eerste het Engelse concept the Daily Mile opgepakt binnen de gemeente Venlo. Inmiddels hebben vele andere scholen uit de gemeente Venlo dit mooie initiatief omarmt om zo hun leerlingen op een speelse en leuke manier kennis laten maken met een gezonde manier van leven.

Bekijk hieronder ook de kickoff van the Daily Mile op basisschool Impuls voor speciaalonderwijs:

Video afspelen

Doe ook mee!

Andere VenloopKids activiteiten

Avond4Daagse

NSA-trainingen

VenloopKids middag

Ja, ik wil de nieuwsbrief!