Ron Jacobs

Hoe kunnen we je helpen?

Meet Ron Jacobs

Ik ben Ron Jacobs, 55 jaar jong en woonachtig in Venlo.

Na eind 2022 een 2 tal maanden met “vage klachten” te hebben rondgelopen, (kon op een gegeven moment nog geen 100 meter meer lopen), kreeg ik begin 2023 de diagnose hartfalen en ben me hierdoor rot geschrokken.

De pompfunctie van mijn hart was nog maar 1/3 t.o.v. een gezond hart, in één keer was ik hartpatiënt met 6 pillen per dag.

De vooruitzichten voor mensen met hartfalen zijn over het algemeen niet goed en het word omschreven als een progressieve ziekte. Mijn wereld stortte in……

Heb mezelf bijeen geraapt en alles in het werk gesteld om mijn gezondheid te verbeteren. Werk neer gelegd, nog gezonder gaan eten en als het kon, beetje bij beetje, bewegen.

Half Juni kreeg ik de uitslag van een MRI scan en kan het tot op heden niet geloven, mijn hart had zich hersteld en de pompfunctie was weer op een normaal niveau. Lang geleden dat ik zo’n goed nieuws had gekregen.

Vroeg gelijk aan de cardioloog of ik weer mocht gaan sporten? “Jazeker” was zijn antwoord, wel rustig aan je conditie opbouwen. Voelde me als herboren, alsof er een nieuw leven ging beginnen. En eigenlijk is dat ook zo.

Regelmatig zag ik op de Venlose stadsomroep reclame voorbij komen over het “Dreamteam” van de Venloop. Toen dacht ik, “dit moet ik doen”. Ik schreef een motivatie en een dag later was er al een kennismakingsgesprek.

In het verleden heb ik met mijn vader zaliger de 10 km een 3 tal keren gelopen en één keer alleen, ter ere van hem na zijn overlijden. We hebben destijds honderden km samen afgelegd met een enorme motivatie en veel plezier.

Om nu niet alleen te hoeven lopen en om een stuk onzekerheid te overwinnen na mijn hartproblemen heb ik me aangemeld bij het “dreamteam”.  Ook het trainen onder toezicht van een zeer ervaren trainer geeft een stuk rust.

Tot nu toe de beste keuze van het afgelopen jaar, superleuk team met geweldige mensen en ieder met zijn eigen verhaal.

Hoop de 10 km op de Venloop 2024 uit te lopen maar wil mezelf zeker niet teveel druk opleggen. Momenteel is de weg erna toe minstens, zo niet belangrijker, dan het einddoel !

See you at the Venloop 24 Maart 2024, Greetz Running Ronnie

Doe ook mee!

Blog Dreamteam 2023-2024

Charlotte Hofman

Daisy Nabben

Diana de Bijl

Hanneke Hollanders

Karin Janssen

Ron Jacobs

Sonja Leenen

Dreamteam wordt mede mogelijk gemaakt door: