De KWIEK beweegroute

Hoe kunnen we je helpen?

Donderdag 11 mei werd de KWIEK beweegroute in Blerick officieel geopend. Een route om je balans, kracht en uithoudingsvermogen te trainen. Leuk om te doen en goed voor je lijf. Met een lekker kopje koffie na afloop in de Hoëskamer, de bewonersruimte van seniorencomplex de Ruysdonck. Bewegen en ontmoeten, een mooie combinatie.

De KWIEK beweegroute start voor de Ruysdonck aan de Ruijsstraat 7 in Blerick. De 1 kilometer lange route is uitgetekend op een bord bij het startpunt. Je volgt de route via pijlen op stoeptegels. Tijdens de wandeling zie je op die stoeptegels regelmatig tekeningen staan van de diverse oefeningen, zoals knieheffen of armen ronddraaien. De intensiviteit bepaal je zelf. Er zijn oefeningen gericht op balans, coördinatie, kracht, soepelheid en conditie.

Begeleiding
Vanaf maandag 15 mei 11.00 uur kan de route ook onder begeleiding gelopen worden. Er komen vaste, wekelijkse momenten met begeleiders van Venlo.fit. Hierdoor kunnen ook mensen deelnemen die nog wat onzeker ter been zijn of wat hulp nodig hebben.

Doelgroep
Iedereen die het leuk vind om een rondje te wandelen en onderweg wat oefeningen te doen die bijdragen aan balans, kracht en uithoudingsvermogen, kan deelnemen aan de KWIEK beweegroute. De route is vrij toegankelijk en kan gelopen worden wanneer men wil. Bij de opening liet een van de deelneemsters zien dat je ook achter de rollator nog heel lenig kunt zijn. Een ander was verrast dat hij zijn knie nog zo hoog opgetrokken kreeg “dit heb ik al jaren niet meer gedaan, ik wist niet dat ik dit nog zo kon!”.  

Initiatiefnemers
De KWIEK beweegroute is mogelijk gemaakt door Woonwenz, Antares, S.O.B., Stichting Venloop, De Zorggroep en Venlo.fit. Omdat bewegen en ontmoeten centraal staat bij dit initiatief kregen alle deelnemers na afloop muntjes om de eerste keren na het rondje iets te kunnen gaan drinken bij de Ruysdonck.  

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email