Verkeer & meer

Verkeer & meer

Hoe kunnen we je helpen?

Verkeer Venloop

Ondanks dat de organisatie zich maximaal zal inspannen de overlast voor iedereen zo klein mogelijk te houden, kan het gebeuren dat je enige hinder ondervindt van de Venloop. Om je aan de voorkant al zoveel mogelijk te informeren over wat je kunt verwachten, tref je op deze pagina informatie aan over diverse uiteenlopende zaken.

Parcoursen

De parcoursen van de hardloopwedstrijden van de Arrow Venloop op zondag tref je aan op deze pagina.

De wandelaars van de Neptunus Wandeltocht op zaterdag nemen als verkeersdeelnemer deel aan het verkeer en hiervoor worden beperkt straten afgezet. De doorsteek van de Deken van Oppensingel naar de Spoorstraat en v.v. is niet mogelijk. De grote massa wandelaars wordt tussen 14.00 – 17.00 uur verwacht in de binnenstad.

Bewonersbrieven

Alle bewoners die aan het parcours van de Arrow Venloop wonen ontvangen per post een brief. Ook is de brief t.z.t. hier te vinden.

Openbaar vervoer

Het start-finishgebied van de Arrow Venloop voor zowel de zaterdag (wandelen) als de zondag (hardlopen) ligt op een steenworp afstand van het centraal station alsook het busstation. We raden alle deelnemers en publiek aan om via het openbaar vervoer naar Venlo te komen. Lees hier meer over het openbaar vervoer en de actie van Arriva.

Buslijnen

In overleg met de organisatie en de gemeente Venlo heeft Arriva besloten een aantal buslijnen om te leiden of tijdelijk stil te leggen tijdens de Arrow Venloop. Je kunt het actuele overzicht van de buslijnen en -tijden op de zondag van de Arrow Venloop hier raadplegen.

Parkeren bezoekers van de stad

Indien je toch besluit om met de auto naar het centrum van Venlo te komen, houd er dan rekening mee dat de parkeergarages Centrum MaasboulevardRoermondsepoort en Maaswaard op zondag 24 maart tussen 13.45 uur en 14.45 uur niet bereikbaar zijn. Parkeergarage Arsenaal is de hele dag onbereikbaar.

Parkeren deelnemers Venloop

Voor de deelnemers aan de Arrow Venloop zijn er op de zondag van de Arrow Venloop twee grote parkeergelegenheden beschikbaar:

  • Stadion De Koel – Kaldenkerkerweg 182, 5915 AH Venlo
  • Fontys Hogeschool – Tegelseweg 255, 5912 BG Venlo

Vanuit deze parkeerplaatsen rijden tussen 09.30 – 18.00 uur pendelbussen van en naar het start-finishgebied.

Parkeerverboden

Om een autovrij parcours te kunnen garanderen, worden er op bepaalde stukken op het parcours parkeerverboden ingesteld. Het gaat onder andere om de volgende stukken:

  • Hertog Reinoudsingel van Krefeldseweg tot en met rotonde Familiekerk – beide kanten helemaal (+ middenberm)
  • Hertog Reinoudsingel vanaf rotonde Familiekerk tot aan Groenveldsingel (alleen de looprichting – aan de andere kant kan men parkeren)
  • Stalbergweg vanaf rotonde Laaghuissingel tot aan Van Millenstraat
  • Van Millenstraat helemaal
  • Burg. Houbenstraat vanaf Van Millenstraat tot aan Laaghuissingel
  • Gasthuiskampstraat vanaf Krefeldseweg tot aan kruising met Straelseweg

De parkeerverboden zullen na het passeren van de laatste lopers z.s.m. weer verwijderd worden.

Ontdek meer over de Venloopsfeer!