Neptunus Wandeltocht

Neptunus
Wandeltocht

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

7.500 deelnemers

11e editie

Veelgestelde Vragen Neptunus Wandeltocht

Hoe kunnen we je helpen?

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn medaille van de Neptunus Wandeltocht laten graveren?

Je kunt na je deelname je medaille laten graveren. De mensen van Winterman Sport zetten graag je naam en finishtijd op je medaille. Zo heb je een uniek exemplaar en tevens mooie herinnering aan je deelname. Je kunt een gravering bestellen tijdens je inschrijving, dit kost dan €8,50. Mocht je dit niet hebben gekozen tijdens je inschrijving, maar lijkt het je toch een mooie toevoeging? Je kunt je op de dag zelf melden bij de stand van Winterman Sport. Wanneer je achteraf besluit om je medaille te graveren bedragen de kosten hiervoor €10,-. Let op: het graveren van jouw medaille is alleen mogelijk op de dag zelf door de mensen van Winterman Sport, in de tent tegenover het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark.

Ik wil mijn afstand/onderdeel van de Neptunus Wandeltocht wijzigen. Gaat dat?

Je kunt je gegevens wijzigen tot de voorinschrijving sluit. Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website. Ben je te laat? Dan kun je jouw huidige startbewijs overdragen aan een ander door middel van het overdrachtsformulier dat begin maart online zal komen. Je kunt je zelf dan opnieuw aanmelden voor de door jouw gewenste afstand, zolang deze nog niet vol is.

Wanneer kan ik mijn startpakket van de Neptunus Wandeltocht per post verwachten?

De startpakketten zullen uiterlijk in de twee weken voor de Neptunus Wandeltocht worden verzonden.

Wat als ik mijn startpakket voor de Neptunus Wandeltocht niet tijdig per post ontvang?

Controleer eerst in je inschrijfbevestiging of jij jouw startpakket opgestuurd krijgt. Indien je het daadwerkelijk opgestuurd krijgt, maar het niet tijdig per post ontvangen hebt, dan kun jij je melden bij de Trouble Desk in het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark. Wandelaars kunnen terecht op de vrijdag vóór de Neptunus Wandeltocht, tussen 12:00 - 17.00 uur, of op de zaterdag van het evenement vanaf 6:30 uur.

Waar en wanneer kan ik mijn startpakket van de Neptunus Wandeltocht ophalen?

Startpakketten die opgehaald dienen te worden liggen klaar in het Ewals Cargo Care Paviljoen in het Julianapark. Wandelaars kunnen terecht op de vrijdag vóór de Neptunus Wandeltocht, tussen 12:00 – 17.00 uur of op de zaterdag van de Neptunus Wandeltocht zelf, vanaf 6:30 uur. Het Julianapark is gelegen tussen de Deken van Oppensingel en de Burgemeester van Rijnsingel in Venlo.

Krijg ik mijn Neptunus Wandeltocht startpakket opgestuurd?

Dit kun je controleren in je inschrijfbevestiging.

Kan ik mijn startnummer van de Neptunus Wandeltocht alsnog laten opsturen?

Als je ervoor gekozen hebt om jouw startnummer niet op te laten sturen, maar het alsnog wilt laten opsturen, dan kun je deze optie bestellen in onze webshop. Dit is mogelijk tot de voor-inschrijving sluit.

Kan ik mijn startpakket overdragen aan een andere wandelaar?

Je kunt jouw startnummer overschrijven naar een andere deelnemer via een formulier dat begin maart online komt. Dit is conform onze algemene voorwaarden ook de enige toegestane manier om je startnummer over te dragen. Op het startnummer zal de naam van de originele deelnemer gedrukt staan, echter komt de nieuwe deelnemer wel onder zijn/haar eigen naam in de uitslagenlijst. Let op: bij ‘controle inschrijving’ wordt de nieuwe naam niet getoond. Het is belangrijk te weten dat je het startnummer maar één keer kunt overdragen en het niet mogelijk is om de afstand te wijzigen. De nieuwe deelnemer dient het overdrachtsformulier in te vullen. Hierbij heb je wel een aantal gegevens van de huidige deelnemer nodig, namelijk het startnummer, de postcode en de geboortedatum. De organisatie geeft in geen enkel geval deelnemersgegevens door of bemiddelt tussen deelnemers met betrekking tot de overdracht. Voor de overdracht wordt €3,- in rekening gebracht middels een eenmalig automatisch incasso. Na afloop van de overdrachtsprocedure ontvang je een bevestigingsmail van de overdracht. Tot slot dienen de deelnemers onderling te zorgen dat het startnummer bij de juiste (nieuwe) deelnemer terecht komt, het is namelijk niet mogelijk om hiervoor een adreswijziging door te geven. Stichting Venloop speelt geen tussenrol bij het overdragen van een startnummer. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor de juiste registratie en overdracht van het fysieke startnummer.

Hoe kan ik mijn annulering doorgeven?

Annuleren kan door contact met ons op te nemen via het contactformulier op onze website. Bij een annulering die uiterlijk 3 maanden voor aanvang van het betreffende evenement bij ons bekend is wordt het betaalde inschrijfgeld minus € 5 administratiekosten gerestitueerd. Bij annuleringen na dit moment wordt het betaalde inschrijfgeld conform onze algemene voorwaarden niet gerestitueerd. Mocht dit het geval zijn, dan kun je wellicht beter zelf iemand zoeken die je startbewijs wilt overnemen.

Waar bevindt zich het inschrijfbureau?

Het inschrijfbureau is gevestigd in het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark (aan de Deken van Oppensingel) tussen start en finish. Hier dienen de startnummers te worden opgehaald. Wandelaars kunnen hier terecht op de vrijdag voor de Neptunus Wandeltocht tussen 12.00 – 17.00 uur of zaterdag vanaf 6:30 uur. Hardlopers kunnen terecht op zaterdag 25 maart tussen 12.00 – 17.00 uur of zondag 26 maart tussen 09.30 – 14.00 uur. Deelnemers aan de Koenen en Co Business Run krijgen via het bedrijf de startnummers op het bedrijf aangeleverd.

Hoe ziet mijn startbewijs eruit?

Voorgaande jaren ontvingen onze wandelaars een knipkaart aan een keycord. Vanaf 2023 zullen alle wandelaars een wandelbandje ontvangen in plaats van de vertrouwde knipkaart. Dit wandelbandje is je startbewijs, let hier dus goed op! Het wandelbandje biedt allerlei nieuwe mogelijkheden. Zo kun je met het bandje jezelf volgen in de Venloop-app, ook je vrienden en familie kunnen op deze manier zien waar je bent. Achteraf kun je kijken hoe lang jij er uiteindelijk over hebt gedaan. Het wandelbandje zal net als de knipkaart op meerdere punten door onze vrijwilligers worden gecontroleerd en gescand. Wanneer het bandje op alle controlepunten is gescand ontvangt u aan de finish een mooie herinnering.

Zijn er sanitaire voorzieningen aanwezig onderweg?

Bij het Ewals Cargo Care Paviljoen op het evenemententerrein, gelegen nabij de start en finish, en op alle rustpunten zijn sanitaire voorzieningen aanwezig.

Zijn er rustpunten en drankposten onderweg?

Tijdens de Neptunus Wandeltocht worden er door de organisatie op diverse plaatsen langs de route rust- en sfeerpunten ingericht. Deze punten worden voorzien van diverse faciliteiten, zoals toiletten en zitmogelijkheden. Ook zullen er her en der verkooppunten zijn waar je terecht kunt voor koffie, thee, frisdrank en/of iets te eten. Mocht je hiervan gebruik willen maken, zorg dan dat je contant geld meeneemt. Onderweg kom je ook langs diverse waterpunten waar jij je eigen waterdrager kunt bijvullen. Vergeet dus niet om een eigen waterdrager mee te nemen.

Is de route tijdens de Neptunus Wandeltocht afgezet voor ander verkeer?

De route is niet afgezet voor ander verkeer. Alle deelnemers aan de Neptunus Wandeltocht zijn tijdens de wandeltocht behalve wandelaar daarom ook gewoon verkeersdeelnemer. Houd dus rekening met andere verkeersdeelnemers en maak indien mogelijk gebruik van de voetgangerspaden. De Neptunus Wandeltocht zal in goede banen worden geleid door diverse vrijwilligers. Zo zullen er op de drukke oversteekplaatsen verkeersregelaars zijn die zorgen voor een veilige oversteek. Volg altijd hun advies op. Daarnaast bevindt ons mobiele bike-team zich op de route en zal zo alles nauwlettend in de gaten houden.

Zijn er sfeerpunten onderweg bij de Neptunus Wandeltocht?

Tijdens de Neptunus Wandeltocht van het Arrow Venloop weekend zijn verschillende sfeerpunten ingericht langs de route. Joekskapellen, zangkoren, drumbands en alle andere sfeerverhogende muziekgezelschappen staan verdeeld over deze sfeerpunten. Wil jij je ook aanmelden als sfeerpunt? Ga dan naar de aanmeldpagina op onze website.

Zijn Nordic Walking stokken toegestaan tijdens de Neptunus Wandeltocht?

Nordic Walking stokken zijn niet toegestaan tijdens de Neptunus Wandeltocht. Of andere wandelevenenten van Stichting Venloop.

Hoe laat mag ik uiterlijk finishen tijdens de Neptunus Wandeltocht?

Alle wandelaars en deelnemers van de Neptunus Wandeltocht en Walk & Wheels dienen op de zaterdag van de Neptunus Wandeltocht vόόr 17.00 uur te finishen.

Worden er foto’s genomen van de deelnemers tijdens de Neptunus Wandeltocht?

Er worden door diverse fotograven foto's gemaakt onderweg en bij de finish worden foto’s van de deelnemers gemaakt. Een paar dagen na de Neptunus Wandeltocht zullen deze foto's op onze website te vinden zijn.

Kan ik het beste met het openbaar vervoer naar het evenement komen?

Gezien het aantal deelnemers en bezoekers van ons evenement, raden wij je aan om met het openbaar vervoer naar Venlo af te reizen. Het start- en finishgebied ligt op steenworp afstand van centraal station Venlo en het busstation. Hierdoor is het ideaal om ons evenement met het openbaar vervoer te bezoeken. De Venloop heeft in samenwerking met Arriva en VRR een speciaal arrangement, waarmee je met voordeel kunt reizen. Kijk voor meer informatie op de pagina "openbaar vervoer" op onze website.

Waar kan ik op de zaterdag van de Neptunus Wandeltocht parkeren?

Zowel deelnemers als toeschouwers van de Neptunus Wandeltocht kunnen gebruik maken van de volgende parkeergarages: - Maaswaard – Prinsessesingel – 5912 AG Venlo - Maasboulevard – Prinsessesingel 5 – 5931 HS Venlo - Nolensplein – Mgr. Nolensplein 50 – 5911 GG Venlo De parkeergelegenheden aan de Lage Loswal en de Maaskade zijn ook gewoon bereikbaar via de Sint Urbanusweg.

Wanneer gaat de inschrijving van de Neptunus Wandeltocht open?

De inschrijving voor de Neptunus Wandeltocht is geopend vanaf 1 augustus om 00:00 uur.

Waar kan ik Venloop-merchandise kopen?

Tijdens je inschrijving kun je diverse Venloop-merchandise aanschaffen. Maar ook bij het Venloop-kantoor, in de webshop of tijdens de Expo op de vrijdag en zaterdag van de Venloop kan er merchandise gekocht worden, zoals bibbits, t-shirts en vlaggen. In de webshop kun je de producten op laten sturen of ze zelf afhalen bij ons kantoor aan de Koninginnesingel 14.

Kan ik mijn Neptunus Wandeltocht polo ruilen?

Ja, het is mogelijk om jouw bestelde Neptunus Wandeltocht polo om te ruilen (zolang de voorraad strekt), maar alleen als het shirt nog in de originele verpakking zit en binnen vier weken na levering. Je kunt de wandelpolo op twee manieren omruilen. Je kunt de wandelpolo komen ruilen bij het kantoor van Stichting Venloop (Koninginnesingel 14, 5911 KB Venlo). Je kunt er ook voor kiezen om het shirt/de wandelpolo per post om te ruilen. Indien je de polo per post wilt ruilen, zorg er dan voor dat de envelop waarin je het shirt verstuurd voldoende gefrankeerd is en vermeld duidelijk welke maat je graag van ons wilt ontvangen. Het is raadzaam om ons van tevoren te contacteren om te controleren of jouw gewenste maat nog voorradig is.

Mag mijn hond mee wandelen?

Honden worden niet toegestaan tijdens de Neptunus Wandeltocht.

Wat is de Walk & Wheels?

De Walk & Wheels is een tocht van 7,5 kilometer voor mensen die in de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) afhankelijk zijn van een rolstoel of vanwege welke reden dan ook geen 10 kilometer kunnen wandelen. De tocht start om 13:00 uur vanuit BMV de Vilgaard in Velden. De deelnemers zullen samen met de overige wandelaars van de Neptunus Wandeltocht binnen komen bij de finish in het centrum van Venlo. Deelnemers die begeleiding nodig hebben kunnen een begeleider meenemen ter ondersteuning.

Wanneer vindt het Venloop-ontbijt plaats?

Voorafgaand aan de Neptunus Wandeltocht kun je op zaterdag vanaf 6.00 uur tot 11.30 uur genieten van een overheerlijk Venloop-ontbijt in het Ewals Cargo Care paviljoen in het Venlose Julianapark. Deelname aan de Neptunus Wandeltocht vergt veel energie, dus begin je dag goed met een vers en stevig Venloop-ontbijt in het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark voorafgaande aan de Neptunus Wandeltocht. Geniet samen met vrienden, familie en veel andere wandelaars van à la minute gebakken eieren met spek, knapperige croissants, versgeperste jus d’orange en al het andere lekkers dat aangeboden wordt tijdens het uitgebreide ontbijtbuffet. Je kunt een entreebewijs kopen tijdens je inschrijving of via onze webshop voor €12,50 per persoon.

Mag ik flyers/folders/brochures uitdelen tijdens de Neptunus Wandeltocht?

Nee, er mag niet geflyerd worden tijdens de Neptunus Wandeltocht. We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen en proberen dan ook zo veel mogelijk duurzame keuzes te maken. Zo hebben we zelf bijvoorbeeld geen papieren programmaboekjes meer. We hanteren dan ook een no-flyer beleid dat ook voor derden geldig is. Mocht je tijdens het Arrow Venloop weekend graag meer bekendheid willen geven aan je bedrijf, dan hebben wij daar diverse andere mogelijkheden voor. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via het contactformulier op de website, dan kijken wij samen met jou naar de mogelijkheden.

Mijn vraag staat hier niet bij, wat moet ik doen?

Indien je geen antwoord kunt vinden op jouw vraag, neem dan contact met ons op via het contactformulier van de website.

Kan ik mijn bestelde shirt omruilen?

Het is mogelijk om jouw bestelde shirt om te ruilen (zolang de voorraad strekt), maar alleen als het shirt nog in de originele verpakking zit en binnen vier weken na levering. Stuur het shirt in originele verpakking terug naar het Venloop-kantoor aan de Koninginnesingel 14, 5911 KB Venlo. Voeg voor de volledigheid een briefje toe aan de envelop met je naam en adresgegevens en uiteraard de gewenste maat. Wij zullen deze maat (indien voorradig) dan weer naar je opsturen. Daarnaast is het ook mogelijk om het shirt te komen ruilen bij het kantoor. Wij zijn van maandag t/m vrijdag geopend van 08:30 – 17:30 uur. Het is raadzaam om ons van tevoren te contacteren om te controleren of jouw gewenste maat nog voorradig is.

Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?

Alle gevonden voorwerpen die bij ons binnen komen, worden naar het informatiepunt in het Julianapark gebracht. Na het evenement kun je contact opnemen met gemeente Venlo voor gevonden voorwerpen.

Wat kan ik verwachten van de route?

De route van de Neptunus Wandeltocht loopt door mooie (natuur)gebieden in de gemeente Venlo. De route van de Neptunus Wandeltocht is volledig uitgezet met pijlen en daardoor gemakkelijk te volgen. Daarnaast is er de mogelijkheid om de route te bekijken op de website of te volgen via de Venloop-app. Hier kun je precies volgen waar je bent. Laat onderweg geen afval achter. Venlo schoon, heel gewoon!

Is er EHBO aanwezig tijdens de Neptunus Wandeltocht?

Tijdens de Neptunus Wandeltocht wordt er gebruik gemaakt van zowel vaste als mobiele EHBO teams.

Inschrijven voor de Neptunus Wandeltocht?

NeptunusExtra

Wandel kleding

Koop hier je wandel merchandise.

Arrow Venloop

Vanaf woensdag 20 maart tot en met zondag 24 maart 2024 vindt de zestiende editie van de Arrow Venloop plaats.

Neptunus Wandeltocht wordt o.a. mede mogelijk gemaakt door: